aantal 4 |
bijgerecht |
zomer |
amerikaans |
Van geroosterde maïskolven raken we al snel in Caribische sferen. Toch komt de maïs deze maand uit eigen land. De knapperige, zoete korrels van de jonge suikermaïs zijn heerlijk mals en sappig.
Ingrediënten
- 100 g boerenboter gezouten
- 2 takjes salie
- 4 kolven mais schoongemaakt
Instructies
- Kook de maïskolven in ruim water (zonder zout!) in 10-15 min. beetgaar. Smelt intussen de boter zonder te kleuren en voeg de salie toe. Laat de salie in de gesmolten boter trekken en voeg versgemalen peper naar smaak toe. Laat de maïs goed uitlekken en leg de kolven op een schaal, steek er eventueel maïsprikkers in en giet er de salieboter over.
Voedingswaarde
TIP: Kook 2 extra kolven, de beetgare korrels zijn de volgende dag heerlijk in een salade, hartige taart, lunchwrap of roerbakgerecht.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!