Stroopwafels met dadelstroop

stroopwafels


aantal 20 | zoet | doordeweeks, familietijd, weekend | nederlands |
‘Onweerstaanbaar, deze knapperige wafels met kleverige dadelstroop’ 
kooktijd1 uur 15 minuten
Rijzen1 uur
totale tijd2 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 500 ml dadelsiroop*
  • 100 g boter
  • 1 tl gemberpoeder
  • ook nodig: oubliewafelijzer
  • + evt. uitsteker van 11 cm Ø

deeg

  • 500 g bloem
  • 250 g boter gesmolten
  • 120 g dadelsiroop*
  • 2 zakjes gist
  • 1 ei
  • ½ biocitroen rasp

instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en laat afgedekt op een warme plek ± 1 uur rijzen.
  • Breng de dadelsiroop met de boter en gember aan de kook in een pannetje en laat ± 5 min. al roerend koken tot de siroop dikker wordt. Neem van het vuur.
  • Verdeel het deeg in stukken van ± 40 g en rol tot balletjes. Druk de balletjes iets plat. Verhit het wafelijzer tot half hoog. Doe telkens 1 balletje deeg in het ijzer en druk goed plat. Bak 2-3 min. of tot de wafel mooi bruin en gaar is en iets opbolt als je het ijzer opendoet. Snijd meteen met een scherp mes de wafel doormidden. Pas op, het is heet!
  • Verdeel een lepeltje stroop over de binnenkant van 1 helft en druk de andere helft er voorzichtig op. Gebruik voor perfect ronde stroopwafels de uitsteker. Laat helemaal afkoelen of eet ze warm.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Tip: Warm eventueel de stroop tussendoor even op zodat het vloeibaar blijft.
* Dadelsiroop is te koop bij natuurwinkels. 
*  Zie ook delicous. helpt in de keuken, pag. 119 – delicious. 5, 2015.
Productie en recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink. 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


stroopwafels