aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, najaar, voorjaar, weekend, winter |
hollands |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, najaar, voorjaar, weekend, winter |
hollands |
Denk je aan een winterse maaltijd, dan denk je aan een heerlijke stoofschotel. Deze variant maak je met varkensvlees, bonen en rookworst. Bak wat brood af voor erbij, zodat je ook van de laatste restjes saus kunt genieten.
Bovendien kun je deze stoofschotel gerust een dag of twee koel bewaren, dan smaakt het zelfs nóg beter!
Toch zin in een stoof met iets meer pit? Dan is deze Perzische stoofschotel met saffraankip, venkel & zuurbes het gerecht voor jou.
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 75 g gerookt ontbijtspek in blokjes
- 1 ui fijngesneden
- 1 pastinaak in niet te kleine blokjes
- 400 g magere varkenslappen in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 250 ml vleesbouillon
- 1 tl venkelzaad
- 1 grove rookworst
- 2 takjes bladselderij + extra voor garnering
- 200 g witte bonen uit blik pot of zak
- 1 stokbrood voor erbij
Instructies
-
Smelt de boter in een braadpan. Bak het spek met de ui, knoflook, pastinaak en het venkelzaad 4 min. Schep het vlees erdoor en bak 3 min. mee.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, leg de rookworst en takjes bladselderij in de pan en stoof het vlees in 40 min. zachtjes gaar. Schep na 30 min. de bonen erdoor. Breng de stoof op smaak met peper, bestrooi met nog wat selderijblad en serveer met stokbrood.
Voedingswaarde
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!