lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
lactosevrij
Iets snels en gezonds op tafel zetten, maar toch iets nieuws proberen. Venkelzaad gecombineerd met al die lekkere gekleurde groenten en garnalen zijn een match made in heaven. Deze stoof staat zo op tafel en is ook nog eens heel erg lekker.
Ingrediënten
- 300 g parelgerst
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, in halve maantjes
- 2 tl venkelzaad
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 250 g gele cherry-trostomaten
- 2 gekleurde puntpaprika’s, in grove stukken
- 2 gekleurde bieten, geschild, in dunne parten
- 690 g passata di pomodoro
- 450 g garnalen, gepeld, zonder donkere darm
- 15 g dille, grof gesneden
Instructies
-
Kook de parelgerst in ruim gezouten water in ± 20-25 min. gaar.
-
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en het venkelzaad ± 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, cherrytomaten, paprika en bieten toe en bak ± 5 min. mee. Schenk de passata en 200 ml water bij de groenten en laat ± 10 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste 3 min. de garnalen toe en laat ze mooi roze kleuren.
-
Bestrooi de regenboogstoof met de dille en serveer met de parelgerst.
Voedingswaarde
calorieën: 490kcal
eiwit: 29g
vet: 7g
koolhydraten: 67g
TIP: Lekker met een dot zure room.
Recepten, foodsyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent foodstyling: Tanja Haan.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!