Iets snels en gezonds op tafel zetten, maar toch iets nieuws proberen. Venkelzaad gecombineerd met al die lekkere gekleurde groenten en garnalen zijn een match made in heaven. Deze stoof staat zo op tafel en is ook nog eens heel erg lekker.
Voorbereiding30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
300gparelgerst
2elolijfolie
1rode ui, in halve maantjes
2tlvenkelzaad
2tenenknoflook, fijngehakt
250ggele cherry-trostomaten
2gekleurde puntpaprika’s, in grove stukken
2gekleurde bieten, geschild, in dunne parten
690gpassata di pomodoro
450ggarnalen, gepeld, zonder donkere darm
15gdille, grof gesneden
Instructies
Kook de parelgerst in ruim gezouten water in ± 20-25 min. gaar.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en het venkelzaad ± 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, cherrytomaten, paprika en bieten toe en bak ± 5 min. mee. Schenk de passata en 200 ml water bij de groenten en laat ± 10 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste 3 min. de garnalen toe en laat ze mooi roze kleuren.
Bestrooi de regenboogstoof met de dille en serveer met de parelgerst.
Voedingswaarde
calorieën: 490kcal
eiwit: 29g
vet: 7g
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
TIP: Lekker met een dot zure room.Recepten, foodsyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent foodstyling: Tanja Haan.