stokbrood: hét recept voor de Franse klassieker

stokbrood: hét recept voor de Franse klassieker
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX

Heb je altijd al brood willen bakken, dan helpen we je op weg met dit perfecte stokbrood recept. Wedden dat je al snel hooked bent, net als al die andere thuisbroodbakkers?!

Nog veel meer zin in melkbolletjes, fougasse, kaneelbroodjes of croissants, haal dan het nieuwe nummer van delicious. in huis.

Stokbrood recept

Voorkeur: lactosevrij, vegetarisch

aantal 3 | brood | | frans | lactosevrij, vegetarisch

De ingrediënten voor stokbrood zijn eenvoudig, het belangrijkste is vooral tijd en een stukje techniek. De beloning is fantastisch: een geurend huis en je eigen gebakken verse brood. Zo ongelooflijk lekker!Dit recept is goed voor 3 stokbroden.

Kooktijd:1

Totale tijd:1

Ingrediënten

  • 500 g witte bloem T55 + extra om mee te bestuiven
  • 10 g zout
  • 5 g gedroogde gist
  • 25 g honing of suiker

Instructies

  1. Begin 1 dag eerder aan dit recept.
  2. Meng de bloem met 350 ml water, het zout, de gist en honing of suiker, dek af en laat ± 30 min. rusten.
  3. Doe nu de stretch en folds. Je trekt de zijkant van het deeg omhoog en legt die lap over het deeg. Herhaal dit nog 3 keer. Dit proces herhaal je ± 3 keer gedurende 1 uur en 30 min. Dek het deeg af en zet minstens 12 uur in de koelkast.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en leg op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel in 3 gelijke lange stukken. Dek af en laat 1 uur rusten. Trek aan het deeg tot het lange dunne stukken worden en vorm zacht tot cilinders door de zijkanten van het deeg voorzichtig over elkaar te vouwen met de vingers. Het is belangrijk om spanning op het deeg te krijgen.
  5. Leg de stokbroden voorzichtig op een met bloem bestoven schone theedoek. Vouw de theedoek omhoog tussen de stokbroden zodat de stokbroden gesteund worden en elkaar niet raken. Dek af met een andere theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek of tot het is verdubbeld in omvang.
  6. Verwarm de oven voor op 230°C en zet een ovenvast bakje met water op de bodem van de oven. Leg de stokbroden voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en maak schuine inkepingen met een scherp mesje. Bak 15-17 min. in de oven. Laat even afkoelen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 592 kcal
  • eiwit: 18 g
  • vet: 2 g
  • koolhydraten: 122 g

*Witte bloem T55 is online te koop of bij een bakwinkel.

Tijdsschema:

bereiden ± 15 min.
rusten ± 30 min.
stretch en folds ± 1 uur en 30 min.
rusten en rijzen ± 14 uur
oven ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bak ook eens: kaneelbroodjes van Rutger