aantal 20 |
zoet |
feestelijk, kerst |
|
Duik tijdens de kerstvakantie met de kinderen de keuken in ga kerstkoekjes bakken! Gebruik de vormpjes om grote en kleine sterretjes uit te steken. In de video onderaan deze pagina zie je precies wat je moet doen!
kooktijd15 minutes minutes
Oven / Rusten1 hour hour 10 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 25 minutes minutes
ingrediënten
- 125 g zachte boter
- 125 g fijne kristalsuiker
- 2 eidooiers
- 250 g bloem
- 1 tl gemberpoeder
- 1 biocitroen rasp
- ± 60 g aardbeienjam
- ook nodig: koekuitstekers in stervorm grote en kleine
instructies
- Klop met een mixer de boter met de suiker in ± 5 min . licht en romig. Doe er de eidooiers bij en klop goed door.
- Doe er de bloem, gemberpoeder, een snufje zout en de citroenrasp door en meng snel tot een zacht deeg. Druk een beetje plat en laat ingepakt in plasticfolie in de koelkast ca. 1 uur rusten.
- Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg uit tot ca. ½ cm dikte en steek er koekjes uit met een koekjessteker. Breng de rest van het deeg weer samen, rol weer uit en steek er weer koekjes uit. Ga zo door tot het deeg op is. Steek met een kleine koeksteker in de helft van de koekjes een vormpje uit het midden.
- Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in het midden van de oven in ± 10 min. gaar, maar niet al te bruin. Neem uit de oven en laat op het bakblik afkoelen.
- Besmeer de koekjes zonder gat met wat jam Houd een klein randje over aan de buitenkant. Bestuif de koekjes met gat met poedersuiker. Leg op elk met jam besmeerd koekje een koekje met gat.
auteur: delicious.
delicious. samen met xenos. Receptuur: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!