De enige echte salsa verde, oorspronkelijk uit Piëmonte – Italië, maak je zelf door alles met een koksmes te snijden. Zo krijg je de beste smaak. Door een eidooier toe te voegen, wordt de textuur lekker romig.
Hartige tarte tatin van wortel: zo pak je dat stap voor stap aan
Dit is een verslavend lekkere saus die je bij kip of vis eet, als dip met brood of bij koud vlees. In Italië hoort het bij bollito misto, een mix van gekookt vlees in bouillon. Onze twist: wat sinaasappelrasp en amandel voor extra umpf?
Salsa verde ingrediënten
150 ml olijfolie
1 boterham zonder korst
30 ml wittewijnazijn
1 bosje peterselie
1 augurk
2 el kappertjes
4 ansjovis
1 gekookt eigeel (6-7 min. ei)
1 teentje knoflook
1 el sinaasappelrasp
2 el amandelen
Zo maak je stap voor stap salsa verde
Hak de augurk heel fijn.
Hak de kappertjes met de ansjovis heel fijn.
Snijd peterselie fijn met knoflook.
Verkruimel het geweekte brood, doe alles in een kom en voeg olijfolie toe.
Prak en roer met een vork de salsa verde los en egaal.
Meng met sinaasappelrasp en 2 el gefrituurde, zeer fijngehakte amandelen.