Maak een comfortsnack voor jezelf en wentel je brood in een verrukkelijke beslag van kruiden, kaas en hartige smaakmakers. Merijn Tol kruist de croque madame in dit recept met het op-en-top Hollandse wentelteefje.
Dit is een soort croque madame meets wentelteefje uit de Méditerranée. Een fijne snack met kruidig jasje en romig smeltende vulling.
Ingrediënten
Voor 1-2 wentelteefjes:
1 takje salie
1 takje rozemarijn
1 takje oregano
1 takje tijm
1 lente-ui
1 teen knoflook
100 g buffelmozzarella
25 g pecorino
1-2 eieren
2 stevige desemboterhammen
olijfolie
Stap voor stap mediterrane wentelteefjes
Haal de blaadjes van
de takjes kruiden en
hak ze heel fijn.
Snijd de lente-ui en
knoflook heel fijn.
Trek de mozzarella in
kleine stukjes en rasp de
pecorino.
Klop het ei los en meng
de kruiden en het
ui-knoflookmengsel
erdoor. Breng op smaak
met zout en peper of
wat chilipeper.
Verdeel de helft van het
kaasmengsel over
1 boterham en leg de
andere erop.
Haal rondom door het
eimengsel en laat goed
intrekken.
Verhit wat (olijf)olie en
bak de wentelteefjes
goudbruin aan beide
kanten in 10-12 min. Druk
stevig aan met een spatel.
Nog zo’n lekker stap voor stap recept: courgette en aubergine steaks