De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Stamppot met hollandse garnalen en prei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
hollandse garnalen


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | nederlands |
Ook in de zomer kan stamppot heel lekker zijn! Deze stamppot met prei en tuinkers wordt geserveerd met Hollandse garnalen.
kooktijd30 minuten

ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappels geschild en in gelijke stukken
  • 600 g prei in dunne ringen
  • 175 ml crème fraîche
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 4 el tuinkers
  • 50 g boter

instructies

  • Kook de aardappels in een laagje water met zout afgedekt op laag vuur in 20-25 min. gaar. Smelt intussen in een koekenpan 25 g boter en bak hierin op laag vuur de prei in 5-8 min. beetgaar.
  • Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche en rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Schep de prei en garnalen door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 4 borden en bestrooi met de tuinkers.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept komt uit delicious. Hét visboek. Fotografie en styling: studio Philippi
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


hollandse garnalen