aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
nederlands |
Ook in de zomer kan stamppot heel lekker zijn! Deze stamppot met prei en tuinkers wordt geserveerd met Hollandse garnalen.
Ingrediënten
- 1,2 kg kruimige aardappels geschild en in gelijke stukken
- 600 g prei in dunne ringen
- 175 ml crème fraîche
- 200 g Hollandse garnalen
- 4 el tuinkers
- 50 g boter
Instructies
- Kook de aardappels in een laagje water met zout afgedekt op laag vuur in 20-25 min. gaar. Smelt intussen in een koekenpan 25 g boter en bak hierin op laag vuur de prei in 5-8 min. beetgaar.
- Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche en rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Schep de prei en garnalen door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 4 borden en bestrooi met de tuinkers.
Voedingswaarde
Dit recept komt uit delicious. Hét visboek. Fotografie en styling: studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!