Sri Lankaanse kokosflensjes – pani pol

Sri Lankaanse kokosflensjes – pani pol
Recepten, bereiding: Phoebe Wood, Georgina Esdaile, Helena Moursellas, fotografie: Chris Court, styling: Kirsten Jenkins

aantal 6 | dessert, nagerecht | weekend | Sri Lankaans |

Oog- en tongstrelend deze goudgele flensjes met zoete kokosvulling. Dit Sri Lankaanse dessert is ideaal om bij speciale gelegenheden van te genieten!

Voorbereiding:30

rusten30

Totale tijd:1

Kookgerei

  • flensjes pan van 18 cm Ø

Ingrediënten

  • 60 ml kokosmelk
  • 75 g kokosrasp + wat geroosterde kokosrasp voor erover
  • 80 g palmsuiker geraspt
  • 2 kardemompeulen licht gekneusd
  • 2 kruidnagels
  • ½ tl vanille-extract

flensjes

  • 2 eieren losgeroerd
  • 100 g bloem
  • 250 ml melk
  • 40 g boter gesmolten en afgekoeld + extra om in te bakken
  • ¼ tl gemalen kurkuma
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • kokosyoghurt voor erbij

Instructies

  1. Verwarm in een pan de kokosmelk op matig vuur bijna tot het kookpunt. Roer de kokosrasp erdoor. Neem van het vuur.
  2. Verwarm de palmsuiker met de kardemom, kruidnagels, vanille en 4 el water in een kleine pan op matig vuur en roer 2-3 min. tot je een dikke siroop krijgt. Schep de kardemompeulen en kruidnagels eruit. Schep het kokosmengsel en een flinke snuf zout erdoor. Neem van het vuur.
  3. Klop in een grote kom de eieren met de bloem, melk, boter, kurkuma en kristalsuiker tot een glad beslag, Zeef het beslag en laat het 30 min. rusten bij kamertemperatuur.
  4. Verhit de (flensjes)pan op halfhoog vuur en laat hierin wat boter smelten. Schep 50 ml (± 3 el) beslag in de pan en laat het dun uitvloeien over de bodem. Bak het flensje 1 min. per kant en laat het licht kleuren. Laat op een bord glijden en bak zo 6 flensjes.
  5. Verdeel de vulling over het midden van de flensjes. Rol ze op en bestrooi ze met geroosterde kokosrasp. Geef de kokosyoghurt erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 344 kcal
  • eiwit: 7 g
  • vet: 20 g
  • koolhydraten: 33 g

Recepten, bereiding: Phoebe Wood, Georgina Esdaile, Helena Moursellas, fotografie: Chris Court, styling: Kirsten Jenkins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zin gekregen in ander soort flensjes? flensjes met chocopasta, slagroom en geraspte chocolade