aantal 6 |
dessert, nagerecht |
weekend |
Sri Lankaans |
Oog- en tongstrelend deze goudgele flensjes met zoete kokosvulling. Dit Sri Lankaanse dessert is ideaal om bij speciale gelegenheden van te genieten!
Kookgerei
- flensjes pan van 18 cm Ø
Ingrediënten
- 60 ml kokosmelk
- 75 g kokosrasp + wat geroosterde kokosrasp voor erover
- 80 g palmsuiker geraspt
- 2 kardemompeulen licht gekneusd
- 2 kruidnagels
- ½ tl vanille-extract
flensjes
- 2 eieren losgeroerd
- 100 g bloem
- 250 ml melk
- 40 g boter gesmolten en afgekoeld + extra om in te bakken
- ¼ tl gemalen kurkuma
- 1 el fijne kristalsuiker
- kokosyoghurt voor erbij
Instructies
- Verwarm in een pan de kokosmelk op matig vuur bijna tot het kookpunt. Roer de kokosrasp erdoor. Neem van het vuur.
- Verwarm de palmsuiker met de kardemom, kruidnagels, vanille en 4 el water in een kleine pan op matig vuur en roer 2-3 min. tot je een dikke siroop krijgt. Schep de kardemompeulen en kruidnagels eruit. Schep het kokosmengsel en een flinke snuf zout erdoor. Neem van het vuur.
- Klop in een grote kom de eieren met de bloem, melk, boter, kurkuma en kristalsuiker tot een glad beslag, Zeef het beslag en laat het 30 min. rusten bij kamertemperatuur.
- Verhit de (flensjes)pan op halfhoog vuur en laat hierin wat boter smelten. Schep 50 ml (± 3 el) beslag in de pan en laat het dun uitvloeien over de bodem. Bak het flensje 1 min. per kant en laat het licht kleuren. Laat op een bord glijden en bak zo 6 flensjes.
- Verdeel de vulling over het midden van de flensjes. Rol ze op en bestrooi ze met geroosterde kokosrasp. Geef de kokosyoghurt erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 344kcal
eiwit: 7g
vet: 20g
koolhydraten: 33g
Recepten, bereiding: Phoebe Wood, Georgina Esdaile, Helena Moursellas, fotografie: Chris Court, styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Zin gekregen in ander soort flensjes? flensjes met chocopasta, slagroom en geraspte chocolade