aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
delicious.friend Janneke is gek op verwarmende eenpansgerechten. Easy voor een doordeweekse dag en als je dan ook nog eens 2 groenten met elkaar kan combineren die je normaal niet snel samen ziet, is het extra leuk!
Ingrediënten
- 1½ kg aardappelen kruimig, geschild. in stukken
- 500 g spruitjes schoongemaakt, gehalveerd
- 300 g boerenkool vers, harde nerven verwijderd, blad grofgesneden
- 1 rookworst ambachtelijk, à 400 g
- 1 beker crème fraîche à 200 ml
- 75 g walnoten grof gehakt
Instructies
- Doe de aardappelen met een laagje water en zout in een grote pan. Verdeel de spruitjes en de boerenkool erover. Leg de rookworst erop. Breng aan de kook, draai het vuur laag, sluit af met een deksel en kook de aardappelen met de groenten in 25-30 min. gaar.
- Neem de worst uit de pan en houd warm onder een deksel. Giet de aardappelen met de groenten af en vang het kookvocht op. Stamp ze met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
- Schep de crème fraîche, walnoten en zout en peper naar smaak door de stamppot. Geef er de rookworst bij.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Jannke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!