aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
fusion |
Tijd voor Zeeuwse mosselen met een Aziatische twist! Dit recept komt uit het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen, die maar al te graag aan de slag gaat met dit ingrediënt.
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
nuoc cham-dipsaus
- 3 limoenen sap
- 4 el vissaus
- 40 g suiker
- 1 el water warm
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 chilipeper rood, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
springrolls
- 150 g glasnoedels
- 12 rijstvellen gedroogd
- 12 little gem-bladeren gewassen
- ¼ komkommer zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden
- ¼ wortel in dunne reepjes gesneden
- ¼ rettich in dunne reepjes gesneden
- 2 bosuien in dunne reepjes (alleen de steel en onderkant eraf gesneden)
- 50 g taugé
- 250 g mosselvlees gekookt
- handvol koriander gehakt
- handvol Thaise basilicum gehakt
- 1 limoen in partjes
instructies
- Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Zet apart.
- Kook de noedels in ruim water met wat zout volgens de instructies op de verpakking. Stort de noedels in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Meng nu de noedels met een eetlepel van de dipsaus, zodat ze al iets op smaak zijn gebracht.
- Maak nu de springrolls. Doop de rijstvellen één voor één een paar seconden in warm water, zodat ze zacht worden. Leg op elk vel een paar reepjes komkommer, wortel, rettich, bosui, noedels en wat taugé. Beleg dit met de mosselen en de verse kruiden. Vouw de randen strak over de vulling en rol ze vervolgens tot een pakketje. Snijd ze eventueel doormidden voordat je ze serveert.
- Serveer de springrolls met de dipsaus en de partjes limoen.
auteur: delicious.
Recept: Bart van Olphen. Fotografie: David Loftus.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!