Op zoek naar een vegetarisch en kleurrijk gerecht waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan? Dan is deze spinazietaart met dadels en feta, knapperig filodeeg precies wat je zoekt. Een feestelijke, smaakvolle taart die perfect is voor elke gelegenheid.
Geen dadels in huis? Je kunt deze ook vervangen voor abrikozen, rozijnen of gewelde vijgen.
Spinazietaart met dadels en feta
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk, weekend | grieks | vegetarisch
Met maar tien makkelijk verkrijgbare ingrediënten zet je deze hartige taart zó in elkaar. Eenvoudig, snel en verrassend rijk van smaak.
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 600 g spinazie
- 100 g dadels zonder pit
- 2 eieren
- 50 g Griekse yoghurt
- 7 plakjes filodeeg* diepvries, ontdooid
- 100 g zongedroogde tomaten, in reepjes
- 100 g feta
- 2 tenen knoflook
- 8 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de ui en knoflook zachtjes 2 min. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Snijd intussen de dadels in stukjes. Klop de eieren los met de yoghurt.
- Bestrijk de filodeegvellen dun met 3-4 el olijfolie. Leg 4 vellen met de punt naar het midden en iets overlappend op het werkvlak. Leg de laatste 3 vellen – elk een kwart verspringend – in het midden erop zodat je een extra stevige bodem krijgt.
- Schep de dadels met zout en peper naar smaak door de spinazie. Schep de spinazie in het midden op het deeg. Vouw het deeg rond de spinazie nonchalant omhoog maar houd het midden open. Schenk het eimengsel over de spinazie. Verdeel de tomaten over de spinazie en verkruimel de feta grof erover. Bestrijk het deeg rondom met de laatste 2 el olie.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in 25-30 min.
Voedingswaarde
- calorieën: 564 kcal
- eiwit: 19 g
- vet: 38 g
- koolhydraten: 34 g
*Frituur stukjes overgebleven filodeeg voor een lekkere crunch over bijv. salades.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Liever een hartige taart met bladerdeeg? Ontdek hier de lekkerste recepten!