Spinaziegalette met tomaat en feta

bladerdeeg


aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | frans |
Met het bladerdeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Verlekker je bijvoorbeeld aan deze spinaziegalette met feta.Klik hier voor meer inspiratie!
voorbereiding20 minutes

ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg vers, Tante Fanny
  • 2 el olijfolie
  • 600 g spinazie
  • 2 tomaten in plakjes
  • 100 g feta
  • 1 ei losgeklopt, om te bestrijken
  • 1 tl oregano gedroogd

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg met het bakpapier los en leg met papier op de bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg met het bakpapier los en leg met papier op de bakplaat.
  • Verhit in een hapjespan de olijfolie. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat al omscheppend snel slinken. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk nog wat extra vocht eruit zodat het deeg mooi krokant bakt.
  • Verdeel de spinazie over het bladerdeeg maar laat een rand van 4-5 cm vrij. Verdeel de tomaat over de spinazie en verkruimel de feta grof erboven. Bestrooi met peper naar smaak.
  • Bestrijk de deegrand dun met ei. Vouw het deeg losjes over de vulling, druk licht aan. Bestrijk ook de buitenkant van het deeg dun met ei en bestrooi de galette met de oregano.
  • Bak de galette in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Tante Fanny
Zie hier de video voor extra tips & tricks:
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


bladerdeeg