Spicy falafelspiesjes met harissayoghurt

Spicy falafelspiesjes met harissayoghurt

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | mediterraans |

Een goede vegetarische optie voor de barbecue zijn deze spicy falafelspiesjes. De yoghurt, peterselie en citroenschijfjes zorgen voor een fris contrast tegenover de pittige harissa.

Kooktijd:30

Ingrediënten

  • 8 sjalotjes gehalveerd
  • 2 biocitroenen in 16 parten
  • 16 Maza spicy falafel
  • 1 beker Griekse yoghurt
  • zout
  • 4 el lekkere harissa
  • olijfolie frisgroene
  • 3 el peterselie fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 bakje Maza less salt hoemoes

Instructies

  1. Halveer de sjalotjes. Snijd de citroenen in 16 parten. Rijg de falafel, sjalot en citroen om en om aan spiesjes (4 van alles per spies).
  2. Roer de Griekse yoghurt los met wat zout, harissa en olijfolie.
  3. Meng flink wat olijfolie met de peterselie, knoflook en zout. Bestrijk de spiesen er rijkelijk mee. Gril de spiesen op de bbq of in een hete oven onder gril.
  4. Roer de rest van de peterselieolie door de yoghurt. Serveer de spiesen met de harissayoghurt en eventueel wat (less salt) hoemoes.

Voedingswaarde

delicious. in samenwerking met Maza. Beeld: Zelfspot

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!