vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend |
mediterraans |
Een goede vegetarische optie voor de barbecue zijn deze spicy falafelspiesjes. De yoghurt, peterselie en citroenschijfjes zorgen voor een fris contrast tegenover de pittige harissa.
Ingrediënten
- 8 sjalotjes gehalveerd
- 2 biocitroenen in 16 parten
- 16 Maza spicy falafel
- 1 beker Griekse yoghurt
- zout
- 4 el lekkere harissa
- olijfolie frisgroene
- 3 el peterselie fijngesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 bakje Maza less salt hoemoes
Instructies
- Halveer de sjalotjes. Snijd de citroenen in 16 parten. Rijg de falafel, sjalot en citroen om en om aan spiesjes (4 van alles per spies).
- Roer de Griekse yoghurt los met wat zout, harissa en olijfolie.
- Meng flink wat olijfolie met de peterselie, knoflook en zout. Bestrijk de spiesen er rijkelijk mee. Gril de spiesen op de bbq of in een hete oven onder gril.
- Roer de rest van de peterselieolie door de yoghurt. Serveer de spiesen met de harissayoghurt en eventueel wat (less salt) hoemoes.
Voedingswaarde
delicious. in samenwerking met Maza. Beeld: Zelfspot
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!