spiced-up chocolademousse met chilipeper

spiced-up chocolademousse met chilipeper
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI

Goed nieuws: het nieuwste nummer van delicious. staat boordevol specerijen, kruiden en gerechten die vol van smaak zijn. Recepten die je dus meteen in huis wilt halen! Je vindt het magazine nu in de winkel of bestel het hier:

Spiced-up chocolademousse

glutenvrij
aantal 4 | nagerecht, zoet | feestelijk, weekend | internationaal | glutenvrij
Pure chocolade en chilipeper zijn een gouden combinatie, maar ook uitgesproken specerijen zoals komijn, koriander, venkelzaad, steranijs, nootmuskaat en kruidnagel passen er perfect bij. Het resultaat? Een kruidige, intense chocolademousse met een verrassende kick.
Kooktijd25 minutes
wachten2 hours
Totale tijd2 hours 25 minutes

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade
  • 25 g poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn

voorraad

  • 2 eieren

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade in een ruime hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie). Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend. Klop de slagroom stijf.
  • Roer de eidooiers met het chilipoeder en de komijn door de gesmolten chocolade. Spatel de slagroom en daarna de eiwitten er luchtig door.
  • Schep de chocolademousse in 4 glazen of schaaltjes en zet minstens 2 uur in de koelkast om stevig te worden. Bestrooi de mousse voor het serveren met wat chili en komijn.

Voedingswaarde

calorieën: 45kcal
eiwit: 5g
vet: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!