Goed nieuws: het nieuwste nummer van delicious. staat boordevol specerijen, kruiden en gerechten die vol van smaak zijn. Recepten die je dus meteen in huis wilt halen! Je vindt het magazine nu in de winkel of bestel het hier:
Spiced-up chocolademousse
glutenvrij
aantal 4 |
nagerecht, zoet |
feestelijk, weekend |
internationaal |
glutenvrij
Pure chocolade en chilipeper zijn een gouden combinatie, maar ook uitgesproken specerijen zoals komijn, koriander, venkelzaad, steranijs, nootmuskaat en kruidnagel passen er perfect bij. Het resultaat? Een kruidige, intense chocolademousse met een verrassende kick.
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade
- 25 g poedersuiker
- 200 ml slagroom
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl gemalen komijn
voorraad
- 2 eieren
Instructies
- Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade in een ruime hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie). Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend. Klop de slagroom stijf.
- Roer de eidooiers met het chilipoeder en de komijn door de gesmolten chocolade. Spatel de slagroom en daarna de eiwitten er luchtig door.
- Schep de chocolademousse in 4 glazen of schaaltjes en zet minstens 2 uur in de koelkast om stevig te worden. Bestrooi de mousse voor het serveren met wat chili en komijn.
Voedingswaarde
calorieën: 45kcal
eiwit: 5g
vet: 32g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!