Pure chocolade en chilipeper zijn een gouden combinatie, maar ook uitgesproken specerijen zoals komijn, koriander, venkelzaad, steranijs, nootmuskaat en kruidnagel passen er perfect bij. Het resultaat? Een kruidige, intense chocolademousse met een verrassende kick.
Kooktijd25 minutesminutes
wachten2 hourshours
Totale tijd2 hourshours25 minutesminutes
Ingrediënten
150gpure chocolade
25gpoedersuiker
200mlslagroom
½tlchilipoeder
1tlgemalen komijn
voorraad
2 eieren
Instructies
Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade in een ruime hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie). Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend. Klop de slagroom stijf.
Roer de eidooiers met het chilipoeder en de komijn door de gesmolten chocolade. Spatel de slagroom en daarna de eiwitten er luchtig door.
Schep de chocolademousse in 4 glazen of schaaltjes en zet minstens 2 uur in de koelkast om stevig te worden. Bestrooi de mousse voor het serveren met wat chili en komijn.
Voedingswaarde
calorieën: 45kcal
eiwit: 5g
vet: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI