glutenvrij, lactosevrij
aantal 6 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
grieks |
glutenvrij, lactosevrij
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
grieks |
glutenvrij, lactosevrij
In Athene, waar dit gerecht met pittige worstjes en tomatensaus zijn roots heeft, is de zon net zo gul als de keuken.
Ingrediënten
- 6 verse worsten, liefst een beetje pittig
- 100 ml olijfolie
- 2 rode uien, fijngesneden
- 2 gele paprika’s, in grove stukken
- 2 rode paprika’s, in grove stukken
- 1 kleine groene peper, fijngesneden en zonder zaadlijsten
- 1 el rietsuiker
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- 250 ml rode wijn
- 500 g gepelde tomaten, uit blik
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- paar takjes peterselie, fijngesneden
Instructies
-
Blancheer de worst ± 2 min. in kokend water. Laat uitlekken, dep droog en snijd in plakken. Verhit de 100 ml olijf- olie en bak de worstplakjes goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
-
Voeg de uien toe aan dezelfde pan, dan de paprika’s en groene peper, breng op smaak met wat zout en voeg de suiker toe. Bak op laag vuur ± 15 min.
-
Voeg daarna de knoflook toe en de tomatenpuree. Bak ± 5 min. en blus af met de rode wijn. Stoof op middelhoog vuur ± 10 min. Voeg daarna 350 ml water toe en roer goed door, laat opnieuw inkoken tot de helft in ± 10 min.
-
Voeg de gepelde tomaten toe, de tijm en laurier en stoof nog ± 20 min. op laag vuur tot alles ‘smelt’ en de saus stroperig is. Voeg de worstjes toe en gaar nog ± 10 min. mee. Breng verder op smaak met peper, zout en wat fijngesneden peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 405kcal
eiwit: 21g
vet: 28g
koolhydraten: 14g
RECEPTEN, BEREIDING, STYLING CHLOÉ MONCHALIN & BENJAMIN ROUSSELET. FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!