glutenvrij, lactosevrij
aantal 6 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
grieks |
glutenvrij, lactosevrij
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
grieks |
glutenvrij, lactosevrij
In Athene, waar dit gerecht met pittige worstjes en tomatensaus zijn roots heeft, is de zon net zo gul als de keuken.
kooktijd1 hour hour 30 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 30 minutes minutes
ingrediënten
- 6 verse worsten, liefst een beetje pittig
- 100 ml olijfolie
- 2 rode uien, fijngesneden
- 2 gele paprika’s, in grove stukken
- 2 rode paprika’s, in grove stukken
- 1 kleine groene peper, fijngesneden en zonder zaadlijsten
- 1 el rietsuiker
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- 250 ml rode wijn
- 500 g gepelde tomaten, uit blik
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- paar takjes peterselie, fijngesneden
instructies
-
Blancheer de worst ± 2 min. in kokend water. Laat uitlekken, dep droog en snijd in plakken. Verhit de 100 ml olijf- olie en bak de worstplakjes goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
-
Voeg de uien toe aan dezelfde pan, dan de paprika’s en groene peper, breng op smaak met wat zout en voeg de suiker toe. Bak op laag vuur ± 15 min.
-
Voeg daarna de knoflook toe en de tomatenpuree. Bak ± 5 min. en blus af met de rode wijn. Stoof op middelhoog vuur ± 10 min. Voeg daarna 350 ml water toe en roer goed door, laat opnieuw inkoken tot de helft in ± 10 min.
-
Voeg de gepelde tomaten toe, de tijm en laurier en stoof nog ± 20 min. op laag vuur tot alles ‘smelt’ en de saus stroperig is. Voeg de worstjes toe en gaar nog ± 10 min. mee. Breng verder op smaak met peper, zout en wat fijngesneden peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 405kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING, STYLING CHLOÉ MONCHALIN & BENJAMIN ROUSSELET. FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!