aantal 12 |
ijs |
sinterklaas |
|
Tijdens de weken voor Sinterklaas staat er al snel een grote schaal homemade speculaas op tafel. Maar die gevulde speculaas kennen we inmiddels wel. Wij gaan dit jaar buiten de gebaande paden en maken dit speculaasijs! Want ijs kan altijd toch?
Ingrediënten
- 12 speculaasjes
- 250 ml melk vol
- 300 ml slagroom
- 2 el poedersuiker gezeefd
- eventueel: 20 dunne wafels
Instructies
- Laat de gardes van een elektrische mixer, een mengkom en de slagroom 1 uur koud worden in de koelkast.
- Maal 8 speculaasjes fijn en verbrokkel de resterende 4 speculaasjes grof. Breng de melk met de 8 fijngemalen speculaas in een steelpan met dikke bodem aan de kook. Laat goed afkoelen en klop de stijfgeslagen slagroom en poedersuiker erdoor. Voeg vervolgens de overgebleven speculaasbrokjes toe. Zet in de koelkast tot het helemaal koud is.
- Draai het mengsel tot ijs. Doe het over in een rechthoekige koelkastdoos en zet 3 uur in de diepvries.
Voedingswaarde
Tip: Schep op 10 wafels bolletjes ijs, dek af met nog 10 wafels en druk licht aan. Serveer direct.
Fotografie en recept: Valérie Lhomme. Bereiding: Motoko Ukono. Styling: Geneviève Dortignac. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!