lactosevrij
aantal 6 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans |
lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans |
lactosevrij
Vind je vis & kaas geen combi en pasta & aardappels ook niet? Probeer dan tóch eens dit geweldige gerecht!
Ingrediënten
- 2 licht kruimige aardappels, geschild, in blokjes
- 20 g basilicumblaadjes + extra om te bestrooien
- 20 g peterselieblaadjes
- 60 g parmezaanse kaas, fijn geraspt + extra om te bestrooien
- 3 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 el rodewijnazijn
- 125 ml extra vergine olijfolie
- 400 g zalmfilet, zonder vel
- ½ tl gedroogde munt of ander gedroogd kruid naar smaak
- 250 g spaghetti
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Zet de aardappels op in een pan met een laagje licht gezouten koud water en breng aan de kook op hoog vuur. Kook afgedekt op laag vuur 15-20 min. tot ze heel zacht en meer dan gaar zijn. Giet af en laat uitdampen.
-
Pureer intussen in de keukenmachine de basilicum, peterselie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, rodewijnazijn, 100 ml van de olie en 1 tl zeezoutvlokken tot pesto.
-
Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met gedroogde munt, zout en peper en besprenkel met de resterende 1½ el olie. Bak de zalm 12-14 min. in de oven tot medium-rare.
-
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim, licht gezouten water. Giet af en vang daarbij ± 100 ml van het kookwater op. Doe de pasta terug in de pan.
-
Voeg de aardappels en pesto toe aan de pasta en schep goed om zodat de aardappels een beetje opbreken. Voeg evt. een scheutje kookwater toe om het wat losser te maken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm in grote vlokken en strooi erover. Bestrooi met wat basilicum en parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 592kcal
eiwit: 24g
vet: 39g
koolhydraten: 36g
RECEPTEN PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!