spaghetti met geroosterde spruitjes en ansjoviscrumble

spaghetti met geroosterde spruitjes en ansjoviscrumble
RECEPT: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK

Laat het de Italianen maar niet horen, maar met een van onze favoriete Hollandse seizoensgroente maak je heel simpel en snel een lekkere pasta. Deze spaghetti met geroosterde spruitjes en ansjoviscrumble is zo’n lekker eenvoudig recept dat je meteen in je vaste repertoire wil opnemen.

Zoek je nog meer inspiratie? 10x spruitjesrecepten die bij iedereen in de smaak vallen

Spaghetti met geroosterde spruitjes en ansjoviscrumble

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans |
Geen fan van spruitjes?Snijd dan bijv. 500 g bimi in stukjes. Rooster ze 8-10 min.
Kooktijd25 minutes

Ingrediënten

  • 350 g spaghetti
  • 600 g spruitjes, schoongemaakt
  • 3 sneetjes witcasinobrood, liefst 1 dag oud
  • 4 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1 biocitroen
  • 1 takje peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer grote spruitjes eventueel en verdeel ze over een bakplaat belegd met bakpapier. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de spruitjes in 20 min. knapperig gaar.
  • Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Maal in de keukenmachine of in porties in de hakmolen van de staafmixer het brood fijn.
  • Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de ansjovisfilet 3 min. zachtjes. Voeg het broodkruim toe en bak op wat hoger vuur in 3-4 min. goudbruin en krokant.
  • Rasp de knoflook en de gele schil van de citroen boven de krokante broodkruimels en bak nog 1 min. Hak de peterselie fijn. Neem de crumb van het vuur en schep de peterselie erdoor.
  • Giet de pasta af. Meng de pasta met de spruitjes en verdeel over 4 borden. Besprenkel royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi met de ansjoviscrumb.

Voedingswaarde

calorieën: 484kcal
eiwit: 17g
vet: 7g
koolhydraten: 83g
auteur: delicious.
RECEPT: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!