vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
Zelfgemaakt kruim-pittenmengsel geeft dit gerecht een crunchy bite. Dat maakt de superromige gorgonzolasaus helemaal af! Een tip van Janneke: 'Neem de zachtere variant, gorgonzola dolce, voor een mildere saus.' Let wel op: hoewel de pasta geen vlees of vis bevat, is Gorgonzola officieel niet vegetarisch. Maak ook eens deze snelle carbonara met chorizo!
totale tijd25 minutes minutes
ingrediënten
- 2 blikken artisjokharten à 390 g, uitgelekt
- 350 g spaghetti
- 150 g gorgonzola piccante, grof verkruimeld
- 200 ml slagroom
- 1 snee volkoren brood
- 2 el pompoenpitten
voorraad
- 3 tenen knoflook
- 2 uien
- 3 el olijfolie
instructies
- Snijd de knoflook en uien fijn. Halveer de artisjokken of snijd ze in kwarten. Dep de artisjokken evt. wat droog met keukenpapier. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking nét beetgaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de artisjokharten 3 min. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de verbrokkelde kaas toe. Bak de kaas 1 min. mee, tot deze begint te smelten. Schenk de slagroom in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Verwarm de saus 5 min. op het laagste vuur.
- Scheur de snee brood in stukken en maal fijn in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer. Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het brood- kruim met de pompoenpitten en rest van de knoflook goudbruin en krokant.
- Giet de spaghetti af en meng voorzichtig door de saus. Voeg peper naar smaak toe en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de helft van de kruim-pittenmengsel en geef de rest apart erbij.
calorieën: 830kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING, FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!