spaghetti & meatballs

spaghetti & meatballs
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
amerikaans |
lactosevrij
Nergens vestigden begin vorige eeuw zich zoveel Italiaanse immigranten als in New York, met Little Italy als blakend uithangbord. Pizza en pasta veroverden al snel de harten van de Amerikanen.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie of oregano
  • 3 el broodkruim of panko
  • 500 g gemengd gehakt, varken, rund en evt. kalf
  • 2 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree, 1 blikje
  • 720 ml passata, 1 fles, van topkwaliteit
  • 400 g spaghetti
  • 1-2 el rodewijnazijn of balsamico-azijn

Instructies

  • Rasp de ui en 2 tenen knoflook. Snijd de peterselie of oregano fijn. Kneed de ui met de geraspte knoflook, het broodkruim, de helft van de peterselie of oregano en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vorm met vochtige handen 8 of 12 gehaktballen ervan.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballen in 5 min. rondom bruin en neem ze uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de rest van de knoflook en peterselie of oregano 1 min. zachtjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. zachtjes mee. Schenk de passata in de pan. Voeg de gehaktballen weer toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de gehaktballen in 10 min. afgedekt gaar. Kook intussen de spaghetti beetgaar.
  • Houd wat van het kookvocht van de spaghetti apart en giet de spaghetti af. Neem de gehaktballen van het vuur en breng op smaak met de azijn. Meng de spaghetti erdoor, roer eventueel wat van het pastawater erdoor en verdeel over de borden. Bestrooi met wat extra peterselie of oregano en serveer het liefst met wat Parmezaanse kaas (zie tip).

Voedingswaarde

calorieën: 765kcal
eiwit: 39g
vet: 28g
koolhydraten: 86g
auteur: delicious.
TIP
Zet een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas op tafel, Amerikanen zijn er dol op!
TIP
Bak voor extra groenten ½ struik bleekselderij in schuine reepjes van 1½ cm met de knoflook en peterselie mee.

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!