Nergens vestigden begin vorige eeuw zich zoveel Italiaanse immigranten als in New York, met Little Italy als blakend uithangbord. Pizza en pasta veroverden al snel de harten van de Amerikanen.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1ui
4tenenknoflook
1bosje peterselie of oregano
3elbroodkruim of panko
500ggemengd gehakt,varken, rund en evt. kalf
2elolijfolie
70gtomatenpuree,1 blikje
720mlpassata,1 fles, van topkwaliteit
400gspaghetti
1-2elrodewijnazijn of balsamico-azijn
Instructies
Rasp de ui en 2 tenen knoflook. Snijd de peterselie of oregano fijn. Kneed de ui met de geraspte knoflook, het broodkruim, de helft van de peterselie of oregano en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vorm met vochtige handen 8 of 12 gehaktballen ervan.
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballen in 5 min. rondom bruin en neem ze uit de pan.
Fruit in het bakvet de rest van de knoflook en peterselie of oregano 1 min. zachtjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. zachtjes mee. Schenk de passata in de pan. Voeg de gehaktballen weer toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de gehaktballen in 10 min. afgedekt gaar. Kook intussen de spaghetti beetgaar.
Houd wat van het kookvocht van de spaghetti apart en giet de spaghetti af. Neem de gehaktballen van het vuur en breng op smaak met de azijn. Meng de spaghetti erdoor, roer eventueel wat van het pastawater erdoor en verdeel over de borden. Bestrooi met wat extra peterselie of oregano en serveer het liefst met wat Parmezaanse kaas (zie tip).
Voedingswaarde
calorieën: 765kcal
eiwit: 39g
vet: 28g
koolhydraten: 86g
auteur: delicious.
TIP Zet een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas op tafel, Amerikanen zijn er dol op! TIP Bak voor extra groenten ½ struik bleekselderij in schuine reepjes van 1½ cm met de knoflook en peterselie mee.RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI