spaghetti marinara met witte wijn en kappertjes

spaghetti marinara met witte wijn en kappertjes
aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
italiaans |
Deze spaghetti marinara is een echte klassieker. Voeg al jouw favoriete zeefruit toe en geniet! Dit gerecht is alles wat je nodig hebt: een rijkgevulde pasta met jouw favorieten uit zee.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 chilipeper rood, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 375 ml witte wijn
  • 250 g kerstomaatjes
  • 3 el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g boter in mini-blokjes
  • 1 kg zeebanket bijv. garnalen, blokjes witvis en pijlinktvisjes
  • 3 el peterselie plat, fijngesneden
  • 500 g vongole schoongemaakt
  • 400 g spaghetti

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Schep er de peper en knoflook 2-3 min. in om. Voeg de wijn en tomaatjes toe en laat ze in ± 10 min. stuk koken. Voeg de kappertjes toe. Klop de boterblokjes er een voor een vlug doorheen. Voeg het zeebanket (maar de vongole nog niet) toe en laat ze in 5-6 min. gaar worden. Neem van het vuur en voeg de peterselie toe. Houd afgedekt warm. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg 4 el water en de vongole toe. Stoom ze afgedekt onder af en toe omschudden in 2-3 min. gaar, zodat de schelpen opengaan. Schep de geopende schelpen samen met de spaghetti door de saus, voeg zout en peper naar smaak toe en serveer meteen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!