aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
italiaans |
hoofdgerecht |
zomer |
italiaans |
Deze spaghetti marinara is een echte klassieker. Voeg al jouw favoriete zeefruit toe en geniet! Dit gerecht is alles wat je nodig hebt: een rijkgevulde pasta met jouw favorieten uit zee.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 1 chilipeper rood, fijngesneden
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 375 ml witte wijn
- 250 g kerstomaatjes
- 3 el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
- 100 g boter in mini-blokjes
- 1 kg zeebanket bijv. garnalen, blokjes witvis en pijlinktvisjes
- 3 el peterselie plat, fijngesneden
- 500 g vongole schoongemaakt
- 400 g spaghetti
Instructies
-
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Schep er de peper en knoflook 2-3 min. in om. Voeg de wijn en tomaatjes toe en laat ze in ± 10 min. stuk koken. Voeg de kappertjes toe. Klop de boterblokjes er een voor een vlug doorheen. Voeg het zeebanket (maar de vongole nog niet) toe en laat ze in 5-6 min. gaar worden. Neem van het vuur en voeg de peterselie toe. Houd afgedekt warm. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg 4 el water en de vongole toe. Stoom ze afgedekt onder af en toe omschudden in 2-3 min. gaar, zodat de schelpen opengaan. Schep de geopende schelpen samen met de spaghetti door de saus, voeg zout en peper naar smaak toe en serveer meteen.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!