vegetarisch
aantal 4 |
hoofd |
doordeweeks |
internationaal |
vegetarisch
Het geheim van carbonara? Alles klaar hebben staan als de pasta gaar is, zodat je meteen kan mengen. En natuurlijk direct serveren!
Ingrediënten
- 4 grote eidooiers, op kamertemperatuur (gebruik de eiwitten in een ander recept)
- 80 g fijn geraspte Parmezaanse kaas + extra om mee te bestrooien
- 4 el extra vergine olijfolie
- 50 g boter, in blokjes
- 2 babycourgettes, in de lengte in plakjes (of eenderde gewone courgette in de lengte in kwarten en dan in plakjes)
- 2 bosjes dunne groene aspergetips ± 200 g, zonder harde uiteindjes
- 500 g spaghetti
- 1 grote prei alleen het wit, in ringen
- 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 50 g babyspinazie
- rasp en sap van 1 kleine biocitroen
Instructies
- Roer in een grote maatbeker de eidooiers los met de Parmezaanse kaas en 2 el koud water. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Verhit intussen de olie en boter in een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur tot het schuimt. Voeg de courgetteplakjes toe en bak onder af en toe keren in 4-5 min. goudbruin en gaar. Leg ze met een tang op een bord en houd afgedekt warm.
- Bak in dezelfde pan de aspergetips onder af en toe omscheppen in ± 1 min. gaar en lichtbruin. Leg ze met de tang op het bord met de courgetteplakjes en houd ook afgedekt warm.
- Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe intussen de prei in dezelfde koekenpan en bak in ± 5 min. op middelhoog vuur zacht. Voeg de knoflook en de spinazie toe en bak ze onder af en toe omscheppen ± 1 min. tot de spinazie slinkt. Neem de pan van het vuur en voeg de courgetteplakjes en asperges weer toe.
- Giet de pasta af en vang daarbij 185 ml van het kookwater op. Ga nu snel te werk: schep de pasta met de tang direct in de pan met groenten en meng goed. Giet al roerend met een vork 125 ml van het hete kookwater bij het eimengsel. Schenk dit opgewarmde eimengsel over de pasta in de pan en roer alles snel door, zodat de kaas smelt en het eimengsel met het zetmeel van de pasta een romige saus rondom de spaghetti vormt.
- Is de carbonara nog wat te droog, voeg dan nog wat kookwater toe (of alles; de overige 60 ml). Voeg de citroenrasp en het -sap en flink wat zout en peper toe en meng goed. Serveer direct, bestrooid met de extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 657kcal
eiwit: 24g
vet: 27g
koolhydraten: 75g
RECEPTEN, FOODSTYLING LUCY NUNES, TRACEY PATTISSON
FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING DAVID MORGAN
FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 16x Italiaanse pasta recepten voor gevorderde honger