Spaanse tortilla met mosselen en chorizo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
spaanse tortilla met mosselen chorizo - delicious


aantal 6 | | | spaans |
De Spaanse sfeer imiteren in je eigen casa? Als we zo naar buiten kijken moet dat wel lukken. Met heerlijke hapjes als deze tortilla is dat easy. Zet een cd op met Sevillanas, steek een bloem in je haar (ok…als je vrouw bent uiteraard) en dans. Olé!
kooktijd45 minuten
Oven20 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 500 g nieuwe aardappels ongeschild
  • 6 el olijfolie
  • 3 sjalotten in dunne halve ringen
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 kg mosselen evt. baarden verwijderd
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 bosje platte peterselie fijngehakte, verse
  • 6 eieren
  • 1 tl paprikapoeder pimiento
  • 100 g chorizo in stukjes

instructies

  • Kook de aardappels in 12-15 min. beetgaar, giet af en laat afkoelen. Verhit intussen 2 el olie in een pan en bak de sjalot en knoflook zachtjes 5 min. Voeg de mosselen en wijn toe en dek de pan af. Kook de mosselen ± 3 min. tot alle schelpen open zijn (gooi schelpen die dicht blijven weg).
  • Giet af boven een zeef en vang het kookvocht op. Verwijder de schelpen en houd de zeef even onder koud stromend water om evt. zanddeeltjes weg te spoelen. Schep de peterselie door het mossel-sjalot-knoflookmengsel. Schenk het kookvocht door een fijne zeef of schone theedoek en vang het op.
  • Pel de afgekoelde aardappels en snijd ze in dunne plakken. Klop in een grote kom de eieren los met ± 2 el gezeefd kookvocht en voeg zout, peper en het paprikapoeder toe. Voeg de aardappelschijfjes, mosselmengsel en chorizo toe en meng goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag van ± 24 cm Ø en voeg 4 el olijfolie toe. Verdeel de olie goed over de pan en de randen. Schenk het eiermengsel in de pan. Bak ± 10 min. op laag vuur. Zet de pan daarna ± 20 min. in de oven zodat de bovenkant ook goed gaar wordt.
  • Neem tortilla uit de oven, maak de randen los en laat iets afkoelen. Laat de tortilla op een schaal glijden, snijd in punten en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Recepten en bereiding: Gees van Asperen. Bewerking: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


spaanse tortilla met mosselen chorizo - delicious
spaanse tortilla met mosselen chorizo - delicious