Spaanse mosselen met sperziebonensalade

Spaanse mosselen met sperziebonensalade

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | belgisch, spaans |
Wij zijn dól op mosselen en eten ze het liefst met stokbrood en véél sausjes. Deze keer maken we ze lekker pittig: Spaanse mosselen met een sperziebonensalade.
Probeer ook deze mosselen in gele curry.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 600-800 g sperziebonen
  • 2 citroenen biologische
  • 100 ml olijfolie
  • 2 uien rode, in ringen
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 4 el peterselie platte, grof gesneden
  • 1 pepertje rood, zaadlijst verwijderd, in dunne reepjes
  • el tomatenpuree
  • 150 ml bouillon of fond
  • 1½-2 kg mosselen panklaar

Instructies

  • Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 8-10 min. beetgaar, giet in een zeef en spoel af met koud stromend water. Laat uitlekken.
  • Pers 1 citroen uit, snijd de ander in dunne plakjes. Breng het citroensap op smaak met zout en peper en klop er 40 ml olijfolie door. Meng de dressing met 1/3 van de uiringen, 1 teen knoflook en de sperzie-bonen, laat intrekken en bestrooi met de helft van de peterselie.
  • Verhit ondertussen de wok voor op half-hoog vuur en schenk er de rest van de olie in. Bak hierin de rest van de uien glazig. Voeg de rode peper, citroenplakjes en rest van de knoflook toe en roerbak kort. Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 min. en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en voeg de mosselen toe.
  • Kook de mosselen op hoog vuur onder af en toe omscheppen 10 min. tot alle schelpen open staan. Verwijder kapotte en dichte schelpen. Breng op smaak en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de Spaanse mosselen met de sperziebonensalade. Lekker met frieten of boerenwitbrood.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
TIP: mosselen zijn in het seizoen vaak al schoongemaakt en goed verpakt in de supermarkt te koop. Zorg dat ze ook tijdens het vervoer naar huis koel zijn verpakt, neem evt. een koeltas met bevroren koelelement mee.
Recept: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!