Spaanse leche frita met Licor 43

Spaanse leche frita met Licor 43

aantal 5 | nagerecht | feestdagen, kerst, weekend | spaans | glutenvrij

Drankflessen over van de gezellige vakantie? Met deze leche frita kan je die mooi opmaken! Dit dessert heeft wat meer tijd nodig, maar is dat ook zeker waard. Na één hap ben je weer terug in Spanje!

Kooktijd:1 10

Afkoelen en opstijven4 20

Totale tijd:5 30

Kookgerei

  • vierkante vorm van ± 20×20 cm, evt. atsinacress of andere cress

Ingrediënten

  • 1 biocitroen
  • 800 ml melk
  • 100 g suiker + 100 g voor erover
  • 1 kaneelstokje
  • 70 g maizena + 50 g maizena
  • 3 el Licor 43 (slijter)
  • 150 g frambozen + extra voor erover
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 tl gemalen kaneel
  • olie om in te bakken

Instructies

  1. Schil alleen de gele schil van de citroen heel dun af. Het witte deel van de schil smaakt bitter.
  2. Breng 700 ml melk samen met de citroenschil, 100 g suiker, het kaneelstokje en een snufje zout tegen de kook aan. Neem van het vuur af en laat minstens 15 min. trekken.
  3. Roer intussen in een kom de resterende 100 ml melk samen met de 70 g maizena glad. Neem de citroenschil en het kaneelstokje uit de warme melk. Klop het maizenamengsel door de warme melk, voeg 2 el Licor 43 toe, zet de pan weer op het vuur en laat onder regelmatig roeren zachtjes koken tot het de dikte van een vla krijgt. Schenk de vla in de vorm, laat 20 min. afkoelen en daarna in de koelkast minimaal 4 uur maar liever een hele nacht opstijven.
  4. Prak intussen 150 g frambozen met 1 el Licor 43 in een diep bord. Druk door een zeef met de bolle kant van een lepel. Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
  5. Stort de opgesteven vla op een plank, snijd in vierkantjes van ± 6×6 cm en snijd die schuin door zodat je driehoekjes krijgt.
  6. Doe de losgeklopte eieren in een diep bord. Doe in een tweede diep bord de 50 g maizena. Meng in een derde diep bord de resterende 100 g suiker met de kaneel.
  7. Verhit een laag olie van ± 1½ cm in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Wentel de driehoekjes eerst door het ei en haal ze daarna door de maizena. Bak ze in 3 min. per kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en wentel door de kaneelsuiker.
  8. Serveer de leche frita warm met de frambozensaus en verse frambozen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 539 kcal
  • eiwit: 7 g
  • vet: 15 g
  • koolhydraten: 87 g

RECEPTEN DOSIA BREWER, FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK, STYLING MAAIKE KOORMAN, BEREIDING YVONNE JIMMINK

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: crema catalana uit De bijbel van de Spaanse keuken