Spaans gevulde zoete aardappels

Spaans gevulde zoete aardappels

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | spaans |
Met één bakplaat of in één ovenschaal kun je al een complete maaltijd maken, zoals deze overheerlijke zoete aardappels gevuld met chorizo, ui, paprika en peterselie.
Kooktijd15 minutes
Oven1 hour
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels groot à ± 350 g, ongeschild
  • 1 rode paprika in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 300 g chorizo in de lengte gehalveerd en in plakken gesneden
  • 4 tenen knoflook ongepeld
  • 160 ml zure room
  • ½ citroen sap
  • 1 rode ui fijngesneden
  • ½ bladpeterselie bosje, blaadjes fijngesneden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder*

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Prik de zoete aardappels in met een vork en leg ze op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Pof ze 30-40 min., neem ze uit de oven en leg er de halve paprika’s (met de bolle kant omhoog), de chorizo en knoflook naast. Zet nog 20 min. in de oven, of tot de zoete aardappels gaar zijn en de worst een beetje krokant is.
  • Neem uit de oven.
  • Druk de pulp uit de knoflookvliesjes en prak met de zure room en het citroensap.
  • Snijd de aardappels in de lengte open maar laat de helften elkaar vast zitten. Schep in elke aardappel wat zure room met knoflook en verdeel hierover de paprika, chorizo, ui en peterselie. Bestrooi met paprikapoeder. Sprenkel er voor het serveren nog wat chorizovet van de bakplaat over.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Gerookt paprikapoeder (pimentón) is te koop bij specerijenwinkels en winkels met (Spaanse) delicatessen.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!