Sous-vide zalm met citroen en kruiden

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
sousvide zalm wmf - delicious


glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal |
Deze zalm gaat samen met knoflookboter, citroen en verse kruiden in een warm waterbad. Het eindresultaat? Perfect gegaarde zalm! Maak ook eens deze mini-zalmburgers met kool en dillecrème.
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 el boter op kamertemperatuur
  • 4 zalmfilets met vel, ± 140 g
  • 2 biocitroenen
  • blaadjes van 3 takjes munt
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje dille
  • 2 sjalotjes, in ringen
  • 5 el olijfolie
  • 2 el kappertjes

instructies

  • Vul de sous vide met water, zet het rekje erin, sluit de deksel en stel in op 50°. Laat in ± 30 min. op temperatuur komen.
  • Meng de knoflook met de boter, peper en 1 tl zout. Snijd 1 citroen in dunne plakken. Verdeel de knoflookboter over de zalm en verdeel de helft van de kruiden en alle citroenplakjes over de kant zonder vel. Doe telkens 2 filets naast elkaar in een sous-vide zak.
  • Sluit vacuüm af, zet de zakjes in het rekje en zet in de sous-vide. Gaar in 30-35 min op 50°C.
  • Maak intussen de saus. Rasp de schil van de laatste citroen en pureer samen met de rest van de kruiden, de kappertjes en 4 el olie in de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met citroensap en versgemalen peper.
  • Knip de zak open en neem de filets voorzichtig uit de zak. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm aan de velkant op hoog vuur in ± 2 min. knapperig.
  • Geef de zalm met de saus.
  • Lekker met een salade van komkommerlinten en krielaardappels in de schil.
Voedingswaarde:
calorieën: 554kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
Bekijk ook de video van de sous-vide zalm: 
delicious. redactie in samenwerking met WMF
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!