glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
internationaal |
Deze zalm gaat samen met knoflookboter, citroen en verse kruiden in een warm waterbad. Het eindresultaat? Perfect gegaarde zalm!
Maak ook eens deze mini-zalmburgers met kool en dillecrème.
Ingrediënten
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 el boter op kamertemperatuur
- 4 zalmfilets met vel, ± 140 g
- 2 biocitroenen
- blaadjes van 3 takjes munt
- ½ bosje peterselie
- ½ bosje dille
- 2 sjalotjes, in ringen
- 5 el olijfolie
- 2 el kappertjes
Instructies
- Vul de sous vide met water, zet het rekje erin, sluit de deksel en stel in op 50°. Laat in ± 30 min. op temperatuur komen.
- Meng de knoflook met de boter, peper en 1 tl zout. Snijd 1 citroen in dunne plakken. Verdeel de knoflookboter over de zalm en verdeel de helft van de kruiden en alle citroenplakjes over de kant zonder vel. Doe telkens 2 filets naast elkaar in een sous-vide zak.
- Sluit vacuüm af, zet de zakjes in het rekje en zet in de sous-vide. Gaar in 30-35 min op 50°C.
- Maak intussen de saus. Rasp de schil van de laatste citroen en pureer samen met de rest van de kruiden, de kappertjes en 4 el olie in de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met citroensap en versgemalen peper.
- Knip de zak open en neem de filets voorzichtig uit de zak. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm aan de velkant op hoog vuur in ± 2 min. knapperig.
- Geef de zalm met de saus.
- Lekker met een salade van komkommerlinten en krielaardappels in de schil.
Voedingswaarde
calorieën: 554kcal
eiwit: 28g
vet: 47g
koolhydraten: 3g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!