soja-eieren met groenten-sesamnoedels

soja-eieren met groenten-sesamnoedels
Voorkeur: lactosevrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch | lactosevrij, vegetarisch

Deze soja-eieren met groenten-sesamnoedels brengen alle smaken van je favoriete Aziatische restaurants naar je eigen keuken. De zachte eieren marineren in de smaakvolle sojamix terwijl jij de knapperige groenten en noedels bereidt; multitasking op z'n lekkerst.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 6 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 250 g noedels
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 el sesamolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el zonnebloemolie

Instructies

  1. Kook de eieren in 7 min. hard.
  2. Verwarm 3 el sojasaus met de rijstazijn, geperste knoflook en chilivlokken. Laat de soja marinade afkoelen.
  3. Snijd intussen de paksoi in repen en de paprika in stukken. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Pel de eieren, leg ze in een kommetje en schenk de sojamarinade erover. Schep de eieren af en toe om.
  5. Verhit intussen de zonnebloemolie in de wok. Bak het witte deel van de paksoi met de paprika en de sugarsnaps 5 min. op hoog vuur. Voeg het groene deel toe en bak nog 1-2 min, tot de groenten beet gaar zijn.
  6. Giet de noedels af, laat goed uitlekken. Voeg de noedels met de resterende 3 el sojasaus en de sesamolie toe aan de groenten en bak nog 1 min.
  7. Schep de noedels op borden. Leg de eieren erop en schep wat marinade erover.

Voedingswaarde

  • calorieën: 473 kcal
  • eiwit: 16 g
  • vet: 16 g
  • koolhydraten: 64 g

Extra lekker:  Bestrooi de noedels met 2 tl geroosterd sesamzaad voor een extra notige smaak.

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook leuk om te maken: rijstrolletjes met garnalen, zalm roerbak met peultjes sesam-noedels,geroosterde aubergine met sesam