Voorkeur: lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch | lactosevrij, vegetarisch
Deze soja-eieren met groenten-sesamnoedels brengen alle smaken van je favoriete Aziatische restaurants naar je eigen keuken. De zachte eieren marineren in de smaakvolle sojamix terwijl jij de knapperige groenten en noedels bereidt; multitasking op z'n lekkerst.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 6 el sojasaus
- 3 el rijstazijn
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 250 g noedels
- 200 g sugarsnaps
- 2 el sesamolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el zonnebloemolie
Instructies
- Kook de eieren in 7 min. hard.
- Verwarm 3 el sojasaus met de rijstazijn, geperste knoflook en chilivlokken. Laat de soja marinade afkoelen.
- Snijd intussen de paksoi in repen en de paprika in stukken. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de eieren, leg ze in een kommetje en schenk de sojamarinade erover. Schep de eieren af en toe om.
- Verhit intussen de zonnebloemolie in de wok. Bak het witte deel van de paksoi met de paprika en de sugarsnaps 5 min. op hoog vuur. Voeg het groene deel toe en bak nog 1-2 min, tot de groenten beet gaar zijn.
- Giet de noedels af, laat goed uitlekken. Voeg de noedels met de resterende 3 el sojasaus en de sesamolie toe aan de groenten en bak nog 1 min.
- Schep de noedels op borden. Leg de eieren erop en schep wat marinade erover.
Voedingswaarde
- calorieën: 473 kcal
- eiwit: 16 g
- vet: 16 g
- koolhydraten: 64 g
Extra lekker: Bestrooi de noedels met 2 tl geroosterd sesamzaad voor een extra notige smaak.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook leuk om te maken: rijstrolletjes met garnalen, zalm roerbak met peultjes sesam-noedels,geroosterde aubergine met sesam