aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Als je na een drukke dag thuis komt dan is het fijn als je een snelle, maar ook een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Dat kan met deze sobanoedels met zalm en zoete aardappel!
Ingrediënten
- 850 g zoete aardappels geschild, in de lengte gehalveerd
- 1 el zonnebloemolie
- 80 ml sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1 el honing
- 270 g sobanoedels toko
- 1 bosje groene asperges houtige uiteinden verwijderd, in stukjes van 3 cm
- 2 warm gerookte zalmfilets* à 170 g, in stukjes
- 5 bosuitjes in dunne reepjes
- 1 el sesamzaad geroosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk de zoete aardappel met olie en rooster ze in ± 1 uur beetgaar. Snijd ze in blokjes van 2 cm en zet apart.
- Klop in een kommetje de sojasaus, rijstazijn en honing door elkaar.
- Kook de sobanoedels in kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de asperge toe. Giet beide af.
- Schep de sobanoedels en asperges met de zoete aardappel, de zalm, dressing en bijna alle bosui in een grote schaal door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 kommen en strooi het sesamzaad en de rest van de bosui erover.
Voedingswaarde
* Warm gerookte zalm vind je bij sommige viswinkels en via internet.
Recepten: Jill Dupleix. Fotografie: Ben Dearnley, Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!