aantal 4 |
hoofdgerecht, soep |
doordeweeks |
|
Op een drukke doordeweekse dag is het soms best eens lekker als je snel kaar bent met koken. En voor de afwas is het ook wel fijn als dat allemaal in 1 pan kan. Deze snelle maaltijdsoep met witte vis heeft het beide. En ziet er ook nog eens héél mooi uit
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 2 uien grof gesneden
- 1 groot blikje tomatenpuree geconcentreerd
- 1 rasp en sap sinaasappel liefst biologische
- 300 g krieltjes geschrapt, gehalveerd
- 1 l kippen- of groentebouillon van tablet
- 3 paprika’s rood, geel, groen, in reepjes
- 400 g witvisfilet in blokjes
- 200 g cocktailgarnalen staartjes eraf
- 3 el gesneden bladpeterselie
Instructies
- Bak in een ruime pan in de olie de uien in 5 min. glazig. Voeg de tomatenpuree en de sinaasappelrasp toe en bak kort mee. Voeg dan de krieltjes, en bouillon toe, breng aan de kook en laat 8 min. koken. Voeg de paprika’s toe en kook nog 5 min. zachtjes.
- Draai het vuur laag, voeg het sinaasappel-sap en de vis toe en kook zachtjes 4-5 min. totdat de vis net gaar is. Voeg de laatste minuten de garnalen toe en warm mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi royaal met de peterselie. Serveer met brood naar keuze.
Voedingswaarde
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!