aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
doordeweeks |
italiaans |
Een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken: bonen & kruiden. Deze simpele soep vult en is écht binnen 30 minuten klaar.
Ingrediënten
- 1 flinke ui in ringen
- ¼-½ tl chiliflakes molenpotje
- 4 el olijfolie groene
- 1 blik tomaatstukjes 400 ml
- 1 blik flageolets uitgelekt netto 265 g
- 250 g boswortels in dikke plakjes
- 250 g spits- of groene kool gesneden
- 2 tenen knoflook in plakjes
- ½ zakje Italiaanse kruiden vers, bijv. peterselie, rozemarijn en salie, blaadjes afgehaald
- 1 pot krachtbouillon (kip- of rundvlees) 350 ml
Instructies
- Bak de ui en chilipeper in 3 el olie in een soeppan ± 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten met vocht en de helft van de bonen toe en bak zachtjes al roerend nog ± 5 min. Voeg de rest van de groenten, knoflook en kruidenblaadjes toe en bak nog ± 2 min.
- Voeg de bouillon, met zoveel water als op de gebruiksaanwijzing van de pot staat, toe en breng aan de kook. Laat de soep ± 10 min. koken en voeg dan de rest van de bonen toe. Schenk er op het bord nog wat olijfolie over. Lekker met geroosterde ciabattasneetjes.
Voedingswaarde
calorieën: 190kcal
eiwit: 16g
vet: 14g
koolhydraten: 15g
Receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Eke Mariën
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!