aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, najaar |
|
Het klinkt vaak ingewikkeld; wild bereiden. Maar dit recept voor snelle hertenbiefstuk met amandel en espresso maak je binnen 30 minuten!
Ingrediënten
- 75 g waterkers
- 50 ml olijfolie extra vergine
- 1 biosinaasappel schoongeboend
- 30 g amandelen geschaafd
- 2 tl espressokoffie gemalen
- 4 hertenbiefstukken a 150 g op kamertemperatuur
- 2 el boter
Instructies
Voorbereiden:
- 1/2 dag van tevoren. Verwijder de grove stelen van de waterkers. Pureer met een staafmixer ongeveer de helft van de waterkerst met de olie tot een gladde kruidenolie. Breng op smaak met zout. Rasp 2 tl van de sinaasappelschil en roer door de waterkersolie.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een bord. Verkruimel het amandelschaafsel grof met je vingers, roer in een kommetje de amandelen en gemalen koffie door elkaar en breng op smaak met peper. Bewaar afgesloten tot gebruik.
Bereiden:
- Vlak van tevoren. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen en leg het vlees in de pan. bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. goudbruin, draai het vlees om en bak de andere kant ook nog ± 2 min. (afhankelijk van de dikte, het vlees mag vanbinnen rosé zijn.) Laat de biefstukjes even rusten onder folie. Bestrooi ze met de amandelcrunch. Sprenkel de waterkersolie er rijkelijk omheen. Garneer met de resterende takjes waterkers.
Voedingswaarde
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!