aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Taco's zijn altijd een goed idee. Dit recept voor smokey soft taco’s maak je met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa. Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarisch gehakt!
Maak ook eens deze zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa.
Ingrediënten
- 5 tomaten in blokjes
- 1 bosje koriander fijngesneden
- 1 limoen bio, sap en rasp
- 3 rode uien
- 2 paprika’s rood, zonder zaadlijsten
- 500 g rundergehakt
- 4 el chipotlesaus* potje, flesje of blikje (supermarkt)
- 12 tarwetortilla’s klein, zacht of soft taco's
- zonnebloemolie
Instructies
- Meng in een kom een flinke eetlepel van de tomaatblokjes met de koriander, het limoenrasp, de helft van het limoensap en 1 el olie. Breng goed op smaak met zout en peper.
- Snijd 2 uien in dunne ringen en meng met de rest van het limoensap. Voeg peper en zout naar smaak toe en 1 el olie. Snijd de laatste ui fijn en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui met de paprika op hoog vuur 2 min.
- Voeg het gehakt toe en roerbak mooi bruin, rul en gaar. Doe de rest van de tomaatblokjes en de chipotlesaus erbij en laat zachtjes 10 min. stoven.
- Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de taco’s met het gehakt en geef de koriandersalsa en gemarineerde uien erbij.
Voedingswaarde
Tip: Wil je het minder pittig of kun je geen chipotle vinden, meng dan een beetje gerookt paprikapoeder door het gehakt. Pas op, het is heel sterk van smaak. Je kunt er ook wat bbq-saus doorheen roeren.
Recept: Lars Hamer. Styling: Annemieke Paarlberg. Fotografie: Jeroen van der Spek. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!