sinaasappel-yoghurt pannenkoekjes

sinaasappel-yoghurt pannenkoekjes
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
aantal 4 | dessert, nagerecht | weekend | internationaal |
Na de uitbundige decembermaand is het voor Janneke tijd wat meer in balans te komen. En dat betekent: fris, licht en on a budget koken en eten. "Deze dikke pannenkoekjes zijn onze familievariant op de Franse Crêpes Suzette."
Voorbereiding30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g halfvolle yoghurt
  • 100 ml melk
  • 3 bioperssinaasappels
  • 2 el suiker
  • 2 steranijs
  • 2 el zonnebloemolie
  • evt. poedersuiker

Instructies

  • Klop een glad beslag van het bakmeel, het ei, de vanillesuiker, de yoghurt en de melk. Begin evt. met 50-75 ml melk en voeg zoveel toe tot een dik en schepbaar beslag ontstaat (zie tip).
  • Rasp de oranje schil van 2 sinaasappels. Meng de rasp door het beslag. Laat het beslag 10 min. rusten.
  • Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Breng in een kleine koekenpan het sinaasappelsap met de suiker en de steranijs aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm de sinaasappelsaus 5 min. zachtjes.
  • Verhit intussen in een grote koekenpan 1 el olie. Schep 4 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar. Schep ze op een bord en houd ze warm onder een deksel. Bak met de laatste eetlepel olie en rest van het beslag nog 4 pannenkoekjes.
  • Leg de pannenkoekjes in de sinaasappelsaus en verwarm 30 sec. zodat ze de smaak opnemen. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schenk er wat extra saus over. Bestrooi ze eventueel met een beetje poedersuiker.

Voedingswaarde

calorieën: 274kcal
eiwit: 8g
vet: 8g
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
TIP Het rusten van beslag zorgt ervoor dat de bloem het vocht goed opneemt, met een gladder beslag als resultaat. Het beslag wordt door het rusten wel iets dikker. Vind je het té dik? Voeg dan wat extra melk toe.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 4x recepten voor bananenpannenkoek | delicious.magazine