aantal 12 |
gebak, zoet |
doordeweeks, familietijd, feestelijk |
internationaal |
gebak, zoet |
doordeweeks, familietijd, feestelijk |
internationaal |
Warme, versgebakken brownies zijn onweerstaanbaar, maar als je je weet in te houden tot de volgende dag — moeilijk, moeilijk, moeilijk — ontdek je dat de smaak nóg intenser is en je de afzonderlijke ingrediënten beter proeft. Maak deze sinaasappel-cheesecake brownies.
Kookgerei
-
spuitzak met spuitmondje van 1 cm Ø
-
bakvorm van 30×20 cm
-
stand- of handmixer
Ingrediënten
- 280 g pure chocolade, 70% cacao, in stukjes
- 10 g instantkoffiepoeder
- 250 g bloem, gezeefd
- 1 tl bakpoeder, gezeefd
- 50 g cacaopoeder, gezeefd
- 1 tl zeezoutvlokken
- 170 g boter, op kamertemperatuur
- 320 g ruwe rietsuiker
- 6 eieren, op kamertemperatuur
sinaasappel-roomkaasvulling
- 350 g roomkaas, in stukjes, op kamertemperatuur
- 100 g poedersuiker, gezeefd
- 1 eidooier
- 35 g bloem
- 3 el sinaasappelsap + rasp van 2 biosinaasappels
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180ºC.
-
Bekleed de bodem en randen van de bakvorm met bakpapier.
-
Doe voor de vulling de roomkaas met de poedersuiker in de mengkom van de standmixer en klop tot een glad mengsel. Voeg de eidooier toe en roer erdoor. Voeg de bloem en het sinaasappelsap en de -rasp toe en klop tot het een vrij dik mengsel is. Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar op kamertemperatuur.
-
Doe de chocolade met het koffiepoeder in een hittebestendige kom en laat onder af en toe roeren au bain-marie smelten op een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.
-
Neem de kom van de pan en laat het chocolademengsel afkoelen, maar voorkom dat de chocolade weer opstijft door af en toe te roeren.
-
Zeef de bloem met het bakpoeder en cacaopoeder in een grote kom en voeg de zeezoutvlokken toe.
-
Doe de boter met de rietsuiker in de schone kom van de standmixer en klop dit in 8-10 min. tot een romig mengsel.
-
Klop op matige snelheid een voor een de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
-
Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel het bloemmengsel erdoor.
-
Schenk de helft van het browniebeslag in de bakvorm. Spuit de helft van het roomkaasmengsel in lange verticale lijnen op het beslag. Schep de rest van het brownie-beslag erop en spreid het uit. Spuit de rest van het roomkaasmengsel in lange verticale lijnen op het beslag, met 2 cm tussenruimte. Ga met een satéprikker door de vulling voor een mooi marmereffect.
-
Bak de brownie ± 45 min. Draai hem halverwege de baktijd een halve slag tot hij langs de rand stevig is, maar in het midden nog zacht en smeuïg. Laat 1 uur afkoelen, stort op een rooster en laat verder afkoelen.
-
Snijd voor serveren in 12 plakjes. Je kunt de brownies tot 5 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.
Voedingswaarde
calorieën: 606kcal
eiwit: 12g
vet: 34g
koolhydraten: 61g
R: Michael james,F: Brett Stevens,S: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!