vegetarisch
aantal 8 |
dessert, nagerecht, taart |
doordeweeks, feestelijk, weekend |
frans, nederlands |
vegetarisch
dessert, nagerecht, taart |
doordeweeks, feestelijk, weekend |
frans, nederlands |
vegetarisch
Deze frisse cake met stukjes roze rabarber krijgt een heerlijke toplaag van krokante boterkruimels mét anijs. Geen fan van anijs? Vervang de zaadjes door versgemalen kardemom of kaneel, net zo lekker!
Heb je een paar stengels rabarber over, maak dan deze klassieke rabarbercompôte.
Kookgerei
-
ook nodig: springvorm van 20 cm Ø, ingevet
Ingrediënten
- 225 g boter op kamertemperatuur
- 225 g suiker
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 el karnemelk
- 225 g rabarber*
- 2 tl gemalen anijs
- poedersuiker
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Klop met de mixer of in de keukenmachine 150 g boter met 150 g suiker en een snuf zout zacht. Klop een voor een de eieren erdoor.
-
Zeef 150 g bloem met de bakpoeder boven de kom en mix tot een glad beslag. Klop de karnemelk erdoor.
-
Snijd de rabarber in 2 cm-stukjes. Spatel ze door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk de boven- kant glad.
-
Kneed met je vingertoppen een kruimelig deeg van de resterende 75 g boter, 75 g suiker, 100 g bloem en de anijs. Strooi de anijskruimels over het beslag.
-
Bak de kruimelcake in ± 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Een satéprikker die je in het midden in de cake steekt, moet er droog met wat kruimels weer uitkomen. Laat de cake afkoelen in de vorm. Haal hem dan uit de springvorm en bestrooi met wat poedersuiker.
Voedingswaarde
calorieën: 488kcal
eiwit: 9g
vet: 27g
koolhydraten: 52g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
*Tip: Gebruik eventueel diepvriesfruit. Laat de karnemelk dan weg. Je kunt ook een deel van de rabarber door frambozen vervangen.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!