sgroppino

sgroppino
Recept: Richard Ptacnik and Will Cowper, Fotografie: Chris Court, Styling: Jerrie Joy

Sgroppino werd klassiek als drankje tussen de gangen door of als digestief na de maaltijd geserveerd.

Gek op Italiaans? Haal dan ook het laatste nummer van delicious. in huis. Lees er hier meer over!

Sgroppino recept

Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | dessert, drankje, Drankjes, nagerecht, tussengerecht | feestdagen, feestelijk, pasen | italiaans | glutenvrij

Sgroppino betekent ‘ontknopen’ en dat verwijst naar de gewoonte om na het eten een knoopje los te maken. Perfect voor ná je etentje dus. Maar je kunt sgroppino ook als verfrissend drankje tussendoor of ’s middags al serveren.

Kooktijd:10

Totale tijd:10

Kookgerei

  • blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 160 ml prosecco
  • 40 ml wodka
  • 6 bolletjes citroensorbetijs
  • evt. 20 ml limoncello
  • rasp van 1 biocitroen
  • evt. eetbare bloemetjes, bijv. viooltjes, als garnering

Instructies

  1. Pureer de prosecco, wodka, het sorbetijs en evt. limoncello tot een glad en dik vloeibaar mengsel. Leng het zo nodig aan met prosecco of maak het dikker door meer sorbetijs toe te voegen. Schenk in glazen en bestrooi vlak voor serveren met de citroenrasp en evt. eetbare bloemetjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 158 kcal
  • koolhydraten: 26 g

Recept: Richard Ptacnik en Will Cowper,
Fotografie: Chris Court,
Styling: Jerrie Joy

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook dit recept voor spoom!