Sgroppino werd klassiek als drankje tussen de gangen door of als digestief na de maaltijd geserveerd.
Gek op Italiaans? Haal dan ook het laatste nummer van delicious. in huis. Lees er hier meer over!
Sgroppino recept
glutenvrij
aantal 4 |
dessert, drankje, Drankjes, nagerecht, tussengerecht |
feestdagen, feestelijk, pasen |
italiaans |
glutenvrij
Sgroppino betekent ‘ontknopen’ en dat verwijst naar de gewoonte om na het eten een knoopje los te maken. Perfect voor ná je etentje dus. Maar je kunt sgroppino ook als verfrissend drankje tussendoor of ’s middags al serveren.
Kookgerei
- blender of keukenmachine
Ingrediënten
- 160 ml prosecco
- 40 ml wodka
- 6 bolletjes citroensorbetijs
- evt. 20 ml limoncello
- rasp van 1 biocitroen
- evt. eetbare bloemetjes, bijv. viooltjes, als garnering
Instructies
- Pureer de prosecco, wodka, het sorbetijs en evt. limoncello tot een glad en dik vloeibaar mengsel. Leng het zo nodig aan met prosecco of maak het dikker door meer sorbetijs toe te voegen. Schenk in glazen en bestrooi vlak voor serveren met de citroenrasp en evt. eetbare bloemetjes.
Voedingswaarde
calorieën: 158kcal
koolhydraten: 26g
Recept: Richard Ptacnik en Will Cowper,
Fotografie: Chris Court,
Styling: Jerrie Joy
Fotografie: Chris Court,
Styling: Jerrie Joy
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook dit recept voor spoom!