Sesam-sinaasappelgarnalen met eiernoedels

Sesam-sinaasappelgarnalen met eiernoedels

aantal 2 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks | aziatisch |

Dit makkelijke Aziatische recept is heerlijk voor een doordeweekse avond. Lekker snel klaar en erg voedzaam. Eet smakelijk!

Kooktijd:35

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 5 el sinaasappelmarmelade
  • el sojasaus
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 tl gember geraspt, vers
  • 2 tl rodewijnazijn
  • 1 el sesamolie
  • 300 g eiernoedels
  • 25 ml pinda arachideolie
  • 1 rode paprika klein, in dunne repen
  • 1 ui in dunne ringen
  • 12 garnalen rauw, gepeld (staartjes eraan gelaten), darmkanaal verwijderd
  • 4 bosuitjes in schuine ringetjes
  • korianderblaadjes voor erbij

Instructies

  1. Meng de marmelade, sojasaus, knoflook, gember, azijn en sesamolie in een kleine kom en zet apart.
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken, schep er 1 tl pindaolie door en zet apart.
  3. Verhit de rest van de pindaolie in een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de paprika en ui 1-2 min. tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en roerbak 2-3 min. tot ze gaar zijn. Voeg het sausmengsel toe, schep door elkaar zodat de garnalen helemaal bedekt. Voeg de noedels toe en schep 1-2 min. door elkaar om alles goed door te warmen. Schep de bosui en koriander erdoor en serveer direct.

Voedingswaarde

Recepten: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!