aantal 2 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Dit makkelijke Aziatische recept is heerlijk voor een doordeweekse avond. Lekker snel klaar en erg voedzaam. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 5 el sinaasappelmarmelade
- 2½ el sojasaus
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 tl gember geraspt, vers
- 2 tl rodewijnazijn
- 1 el sesamolie
- 300 g eiernoedels
- 25 ml pinda arachideolie
- 1 rode paprika klein, in dunne repen
- 1 ui in dunne ringen
- 12 garnalen rauw, gepeld (staartjes eraan gelaten), darmkanaal verwijderd
- 4 bosuitjes in schuine ringetjes
- korianderblaadjes voor erbij
Instructies
- Meng de marmelade, sojasaus, knoflook, gember, azijn en sesamolie in een kleine kom en zet apart.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken, schep er 1 tl pindaolie door en zet apart.
- Verhit de rest van de pindaolie in een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de paprika en ui 1-2 min. tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en roerbak 2-3 min. tot ze gaar zijn. Voeg het sausmengsel toe, schep door elkaar zodat de garnalen helemaal bedekt. Voeg de noedels toe en schep 1-2 min. door elkaar om alles goed door te warmen. Schep de bosui en koriander erdoor en serveer direct.
Voedingswaarde
Recepten: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!