Scones uit de Miele-oven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
scones uit de Miele oven - delicious


aantal 8 | zoet | weekend | engels |
Met de bakovens van Miele bereid je in een handomdraai een perfect luchtig brood met knapperige korst, sappig vlees of – en dat is stiekem onze favoriet – verse homemade scones!
Elk gerecht, elk ingrediënt heeft z’n eigen karakteristieke eigenschappen. Het is de kunst van het koken, om te weten wat die eigenschappen zijn. Zo laat je de smaak ervan volledig tot zijn recht komen. Die kunst van het koken kun je gerust aan de ovens van Miele overlaten! De ovens zijn echte alleskunners. Meer weten? Kom dan naar een kosteloze kookdemonstratie in het Miele Inspirience Centre en ervaar zelf de vele voordelen van een Miele-oven.
kooktijd15 minuten
Oven15 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 12 g bakpoeder
  • 50 g suiker
  • 1/2 ei
  • 135 ml melk
  • 65 g boter op kamertemperatuur
  • 30 g rozijnen grof gehakt
  • 250 ml room
  • 1,5 el gember fijngehakt

instructies

  • Verwarm de Miele-oven voor op Hetelucht Plus 175 ºC.
  • Meng de bloem in de keukenmachine met het bakpoeder en de suiker. Doe het ei en de melk erbij en laat de keukenmachine even draaien. Voeg vervolgens de boter toe. Meng als laatste de rozijnen door het deeg.
  • Verdeel het deeg in kleine bolletjes en maak hiervan platte rondjes. Leg de deegrondjes op een ingevette bakplaat en schuif deze voor 15 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Laat de scones op een rooster afkoelen. Sla de room goed stijf en spatel de gember er voorzichtig door. Halveer de scones en schep er wat gemberroom tussen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Advertorial
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


scones uit de Miele oven - delicious