aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
frans |
Vier Bevrijdingsdag met dit op-en-top bistrogrecht van delicious.friend Janneke Philippi: schelvis met vanillevinaigrette.
Ingrediënten
- 1 kg rosevalaardappel schoongeboend
- 50 g roomboter
- 450 g prei in ringen
- 350 g venkel in reepjes + venkelgroen fijngesneden
- 100 ml wijn droog, wit
- 400 g schelvisfilet
- 5 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 stokje vanille merg
- olie om te frituren
Instructies
- Verhit de olie om te frituren tot 160ºC. Snijd de – ongeschilde – roseval aardappelen in frietjes. Bak de friet in 3 porties tot de zijkanten stevig voelen maar de friet nog niet gekleurd is. Laat de friet in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken.
- Smelt intussen de boter in een hapjespan. Bak de prei en venkel 4 min. zonder te kleuren. Voeg 75 ml wijn toe en leg de vis tussen de groenten. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Stoof de vis afgedekt in 8 min. gaar.
- Verhit de olie tot 180ºC. Bak de frieten in 2 porties in 2-3 min. goudbruin en krokant. Klop een vinaigrette van de olijfolie, de resterende 25 ml wijn, de mosterd en het vanillemerg. Voeg naar smaak een beetje suiker, zout en peper toe. Meng het venkelgroen door de vinaigrette.
- Verdeel de groenten met de vis over 4 borden. Sprenkel de vinaigrette erover en serveer met de rosevalfriet.
Voedingswaarde
Recepten, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!