aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
De amandel-kruidenkorst houdt de schar lekker mals. Serveer met geroosterde tomaatjes en krieltjes uit de oven.
Ingrediënten
- 4 takjes munt
- 5 takjes basilicum
- 5 takjes dille
- 10 takjes peterselie
- 3 grote zuurdesemboterhammen liefst oud
- 150 g gele rozijnen
- 150 g amandelen geschaafde
- 4 teentjes knoflook
- 4 kleine scharren of zeebaarzen, schoongemaakt
- olijfolie
- chiliflakes
Instructies
voorbereiden:
- Kan vanaf ½ dag van tevoren, begin tenminste 40 min. van tevoren.
- Pluk de blaadjes van de kruiden. Maal de boterhammen, met de kruiden, rozijnen, amandelen en knoflook fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met grof zout en peper. Doe de vissen in een passende ovenschaal. Bedek de vis met het kruidenbroodmengsel, maar laat de kop en staart vrij. Besprenkel met olijfolie. Bedek de schaal met aluminiumfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast
bereiden:
- Begin 30 min. van tevoren.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de vis 10 min. afgedekt en daarna in 10-20 min. goudbruin en net gaar. Bestrooi met wat chiliflakes. Lekker met geroosterde tomaatjes.
Voedingswaarde
Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Eke Mariën. Recepten: Merijn Tol. Productie: Dosia Brewer en Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!