Saté van gemarineerd en geroosterd buikspek

Saté van gemarineerd en geroosterd buikspek

aantal 6 | hoofdgerecht | weekend, zomer | koreaans |
Mister Kitchen proeft Zuid-Korea: van kimchi salades tot buikspek en alles wat er tussen in zit. Buikspek is ideaal vlees voor op de bbq. Maar ook in een grillpan rooster je het lekker krokant. En zó vol van smaak, heerlijk!
Kooktijd15 minutes
Marineren/ grillen50 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Ingrediënten

  • 1 peer biologisch
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember vers van ± 2 cm
  • 1 el sojasaus
  • 2 el suiker bruin
  • 1 el sesamolie
  • 3 el gochujang*
  • 1 lente-ui in dunne ringen
  • 500 g buikspek zonder zwoerd, rechthoekig stuk van ± 5×10 cm, in plakken van 1 cm
  • paar slablaadjes lollo verde of lollo rosso
  • 1 chilipeper groen, in ringetjes
  • ook nodig: houten satéstokjes in water geweekt als je de bbq gebruikt

Instructies

  • Doe de (hele) peer, ui, knoflook, gember, sojasaus, bruine suiker, sesamolie en gochujang in de blender of keukenmachine. Mix tot puree en meng met de lente-ui. Meng in een kom met de stukken buikspek. Laat afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast staan.
  • Rooster tot krokant op de bbq of in een grillpan, in 15-20 min. Serveer in een slablad met groene peper en ssamjang erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Gochujang is Koreaanse chilipasta. Ssamjang is sojabonenpasta. Te koop van Chung Jung One bij Albert Heijn.
Recepten, tekst en bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!