aantal 6 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Wij onze sandwiches maar wat graag met geblancheerde knolselderij en kropsla. De roomkaasspread houd je makkelijk een paar dagen goed in de koelkast.
Ingrediënten
- 100 g knolselderij in zeer dunne plakjes
- 12 sneetjes brood bruin
- 12 plakjes ham rauw
- 12 blaadjes kropsla uit het midden van de krop
roomkaasspread
- 175 g roomkaas smeerbaar
- 1 lente-ui fijngesneden
- 3 tl kappertjes
- 1 el mayonaise
- 2 tl mosterd grof
- 2 tl honing
- 2 takjes munt blaadjes fijngesneden
Instructies
- Schil de knolselderij en snijd er mooie dunne plakjes van. Kook de knolselderijplakjes in ruim kokend water met zout 3-4 min. Giet de knolselderij af, dep droog en laat afkoelen.
- Meng voor de spread alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de sneetjes brood dun met de spread, beleg de helft van de sneetjes met de helft van de plakjes knolselderij en bestrijk die weer met wat roomkaasspread. Verdeel er de slablaadjes over, dan de rauwe ham en dek af met de rest van de knolselderij. Dek af met de laatste sneetjes brood, belegkant naar beneden. Snijd de sandwiches door en geef ieder twee helften.
Voedingswaarde
Recept en fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!